Inside The Stella Collective’s New Melbourne Studio

The Stella Collective 05 | DesignKhora

Melbourne based design studio, The Stella Collective, have chosen an early 20th century former department store to house their new studio.

Recognising the charm of the building; the ornate detailing and high ceilings flooding natural light into the space, Director Hana Hakim explains, “The space is a reflection of our philosophy in respecting the old whilst embracing the new… It’s the kind of design tension we live for. Refined sophistication, but with a rock ‘n’ roll heart. A space that excites the senses and has an uplifting, inspiring quality.”

The Stella Collective have delicately crafted a contemporary interior within the period shell. The glazed partitions themselves have been sensitively installed to avoid disturbing the building. The material palette compliments those that were there before and furniture and styling is light and subtle.

The new studio is a clear reflection of the blurring boundries between commercial office spaces and a desire for a more domestic approach to our working environments. Understandably so, as after all, we spend more time here than we do at home anyway!

The Stella Collective 03 | DesignKhoraThe Stella Collective 02 | DesignKhoraThe Stella Collective 04 | DesignKhoraThe Stella Collective 06 | DesignKhoraThe Stella Collective 07 | DesignKhora

Images courtesy of Yellowtrace

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s